Piszcząca szyba przednia po stronie kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bryko
    Drive
    • 2007
    • 45

Kazik prawdopodobnie masz rację. Nie zmienia to faktu że nic nie osiągnęli bo zawiadomienia nie wycofuję. Z drugiej strony wydaje mi się (bo nie jestem prawnikiem) że w nieskończoność nie może kolo sobie podrabiać i tak naganiać bo paru takich jak ja i przy recydywie chyba sąd może zakazać prowadzenia pewnych form DG. Tak mi się o uszy obiło.
    Że to jest symbiotyczna współpraca między orange a takimi łowcami wykazująca znamiona zorganizowanej grupy przestępczej to ja wiem od początku walki gdzie do pewnego momentu wręcz szli na rękę kolesiowi umiemożliwiając mi jakąkolwiek obronę i robiąc mi?pod górkę. Wszyscy liczyli że klient machnie ręką bo internet przecież musi mieć.
    Także zapewne możesz mieć rację tylko co z tego? Chciałbym po wszystkim pogłaskać sie po brodzie i zacytować klasyka : "chcieliście wydymać Freda, teraz Fred wydyma was" ale nie ma co na to liczyć. Ale satysfakcja jakaś już jest że chu@a przetrące choćby lekko ale jednak. A widok jak pod bramką u mnie posrany przeprasza i skamle i prosi o dogadanie się ... bezcenne.
    Bo tu przecież nie idzie o kasę tylko o to że dymać to mnie może tylko moja żona. Reszta od mojego rowa ma się trzymać z daleka.
    Piramida właśnie olałbym ich tylko że pewnie jak się postawie nagle będzie możliwość cofnięcia wszystkiego i wrócenia do starej umowy bez podpisywania niczego. Zobaczymy
  • Rudi
    Ambiente
    • 2006
    • 195
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Witam.
    Problem jak w tytule, a piszczy potępieńczo. Zarówno przy opuszczaniu jak i podnoszeniu.
    Mój typ padł na uszczelkę / uszczelki poziome na dole szyby . IMHO wytarł się " meszek " którym powleczona była guma. Wcześniej, dużo wcześniej podczas opuszczania szyby zdarzało się , że szyba wciągała i zawijała brzeg uszczelki ( kilka cm od strony zamka i raczej gdy było ciepło) . Typ drugi - uszczelka pionowa w ramce drzwi . Tak przynajmniej miałem w poprzednim samochodzie. Typ trzeci - coś się skończyło wewnątrz drzwi , jakaś prowadnica. Jak moje podejrzenia sprawdzają się z Waszymi doświadczeniami ? Robi się ciepło i sucho więc spróbuję pokombinować i wsunąć między szybę i uszczelki kartki papieru jako separator i wyczyścić prowadnicę w ramce drzwi.
    W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• pekool
      Rider
      • 2012
      • 321
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

przesmaruj prowadnice i bedzie ok, u mnie tez tak bylo meczylem sie z tym dwa lata, dopiero kolega robekcool przy wymianie mechanizmu podnoszenia szyby przesmarowal prowadnice i teraz jest cisza
      pekool

Komentarz

• Rudi
        Ambiente
        • 2006
        • 195
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez pekool
        przesmaruj prowadnice i bedzie ok, u mnie tez tak bylo meczylem sie z tym dwa lata, dopiero kolega robekcool przy wymianie mechanizmu podnoszenia szyby przesmarowal prowadnice i teraz jest cisza
        W końcu zrobiłem . Trochę to trwało ale nie było czasu albo pogoda pod psem. Piszczała rolka prowadząca linkę - po stronie zamka. Trochę psikania jakimś smarowidłem a'la wd40 + biały smar w spraju ( oba chyba chemasol czy jakoś tak ) i cisza. Dodatkowo lekko podgiąłem blachę na której obsadzona jest rolka . Prawdopodobnie zacieranie się rolki dało większe opory i linka nagięła blaszkę. Przy okazji nasmarowałem prowadnice. Ot tak na wszelki wypadek. Pozdrawiam.
        W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• Bochen
          Classic
          • 2014
          • 35

Zamieszczone przez Rudi
          Piszczała rolka prowadząca linkę - po stronie zamka
          kolego, rozbierałeś do tego drzwi ? Mam podobny problem.
          Szyba otwarta do końca nie chowała się cała w drzwi, niestety ale kumpel mi tą szybę wcisnął manualnie do końca i zaczęły się trzaski przy otwieraniu i zamykaniu, a dziś nawet nie chciała się już zamknąć. Muszę to w jakiś sposób sprawdzić, pytanie czy bez garażu dam z tym radę?

Komentarz

Pracuję...